Visie

Rowing Blind begon klein in 2019 met het idee om iemand met een visuele beperking uit te nodigen om te komen roeien. Vanuit daar waren er mensen die het idee steunden, die erin geloofden en die zich graag wilden aansluiten.

Ik krijg energie van het faciliteren van de roeitrajecten voor sporters waarvoor bewegen niet vanzelfsprekend is. Buiten dat het roeien een sport is die zich goed leent voor mensen met een visuele beperking, zijn het ook juist de studenten die zich heel goed lenen voor deze doelgroep. Ze komen vaak voor het eerst met deze groep in aanraking, ontwikkelen begrip en leren hoe je omgaat met iemand die de wereld anders beleeft dan jijzelf. Er ontstaan leuke interacties, mooie verhalen en vriendschappen. We krijgen dan ook vaak te horen van de roeiers dat het bij de verenigingen juist niet voelt alsof er sprake is van een beperking. Het onderlinge plezier en het bieden van een veilige omgeving: dat is écht waardoor ik iedere keer weer met heel veel plezier samen met alle vrijwilligers verder bouw aan Rowing Blind.

Wil jij ons helpen?

Jouw donatie aan Stichting Rowing Blind helpt ons bij het openen van nieuwe roeilocaties in Nederland. Zo geven we mensen met een visuele beperking de kans om kennis te maken met de roeisport, overal in ons land. Samen zetten we ons in voor een inclusieve roeisport!